Razvijajte zelene prostore v Sloveniji s pomočjo vesoljskih tehnologij EU

1

 

Prvi CASSINI Hackathon je nova pobuda za povezovanje hekerjev in vesolja z uporabo geoprostorskih podatkov iz Copernicus Earth in njihovih storitev in tehnologij pozicioniranja Galileo in EGNOS. Od 18. do 20. junija bodo hekerji v 10 evropskih državah uporabili te podatke in ustvarili inovativne izdelke ter storitve, ki bodo zagnale »Digitising Green Spaces«. Hekaton je odprt za vse, ki čutijo strast do narave, vesoljskih tehnologij in podjetništva.

 

»Prvi CASSINI Hackathon je odlična priložnost, da prikažemo številne uporabe vesoljskih tehnologij vsem, ki imajo željo za snovanje in ustvarjanje inovativnih, trajnostnih ter učinkovitih rešitev za našo prihodnost,« je povedala Catherine Kavvada, ‎direktorica, Direktorat B – Inovacije in raziskave, Generalni direktorat za obrambno industrijo in vesolje, Evropska komisija. »Veselimo se vseh idej, s katerimi bodo udeleženci želeli digitalizirati zelene prostore, hkrati pa uporabili podatke programov Copernicus, Galileo in EGNOS.« 

 

Potencialni hekerji se soočajo s tremi izzivi s ciljem izboljšanja in zaščite zelenih prostorov: #1 Odkrijte svoje mesto / #2 Ostanite v fizični kondiciji in zdravi / #3 Zaščita naših podeželskih območij. CASSINI Hackathon Slovenia se bo osredotočil na razvoj podeželskih zelenih prostorov, izboljšanje dostopnosti za izlete in zaščito podeželskih območij pred invazivnimi vrstami rastlin.

 

CASSINI Hackathon Slovenia organizira Space-SI, upravljavec mikro satelita Nemo-HD. S tem je hekerjem omogočena edinstvena priložnost za vpogled v zasnovo, izstrelitev in upravljanje prvega slovenskega mikro satelita. Več o CASSINI Hackathons lahko najdete na strani hackathons.cassini.eu/slovenia!

 

Najboljše tri ekipe CASSINI Hackathon Slovenia bodo prejele denarno nagrado ter druge nagrade v skupni vrednosti več kot 1.000 €! Poleg tega bo vsak od 3 skupnih zmagovalcev vseh izdaj prejel več kot 100 ur strokovnega mentorstva! 

 

Ne glede na to, ali ste izkušen heker ali se prvič spogledujete z vstopom v vesoljsko industrijo, Space-SI vas bo združila s kolegi hekerji in izkušenimi mentorji, da boste lahko skupaj uresničili vašo vizijo. Razmišljate o prijavi? Pojdite na stran hackathons.cassini.eu/hackers in se prijavite zdaj! 

 

Contact:

 

https://www.facebook.com/SPACE-SI-122512327826999

 

ENDS