Prednosti hekanja z vesoljskimi podatki EU

1

 

Medtem ko to berete, so v orbiti Zemlje številni evropski sateliti, ki zbirajo velike količine podatkov in omogočajo pozicijske signale, s katerimi se lahko izboljša življenje na Zemlji. CASSINI išče naslednjo generacijo hekerjev za ustvarjanje inovativnih produktov in storitev s pomočjo teh vesoljskih tehnologij EU.

 

Z letošnjim pričetkom je CASSINI Hackathons & Mentoring pogumna iniciativa za povezovanje hekerjev z vesoljem prek podatkov in storitev Copernicusa in signalov ter podatkov Galileo in EGNOS. Evropska komisija je zagnala Iniciativo CASSINI (Competitive Space Start-ups for Innovation), da bi Evropo postavila v ospredje digitalnih tehnologij – in vi ste lahko del tega!

 

Prvi CASSINI Hackathon bo potekal istočasno v 10 evropskih državah od 18. do 20. junija. Cilj hackathona je »Digitising Green Spaces«, pred potencialnimi vesoljskimi hekerji pa so trije izzivi, s katerimi lahko to dosežejo: #1 Odkrijte vaše mesto / #2 Ostanite zdravi in v dobri kondiciji / #3 Zaščita našega podeželja.

 

Hackathon bo v Sloveniji organiziral Space-SI, operater mikro satelita Nemo-HD. Osredotočili se bodo na zaščito biotske raznovrstnosti in pomoč pri načrtovanju mestnega okolja, kot bonus pa si bodo hekerji lahko ogledali zasnovo, izstrelitev in delovanje satelita. Več informacij o CASSINI Hackathons je na voljo na hackathons.cassini.eu/slovenia!

 

 

Ne glede na to ali ste izkušen heker ali začetnik, ki se želi vključiti v vesoljsko industrijo, Space-SI vas bo povezal z drugimi hekerji in izkušenimi mentorji, ki vam bodo pomagali uresničiti vašo vizijo.

 

3 zmagovalci bodo prejeli več kot 100 ur strokovnega mentorstva in dodatne lokalne nagrade! Se želite registrirati? Pojdite na hackathons.cassini.eu/hackers in se prijavite! 

 

 

Contact:

https://www.facebook.com/SPACE-SI-122512327826999

 

ENDS