...

Temco Service Industries, Inc. overgenomen door Atalian, een toonaangevend bedrijf in facilitaire diensten

“In Europa en andere landen buiten de VS is Atalian een merknaam in faciliteitsmanagement. Wij geloven dat wij dankzij de samenwerking met Atalian betere diensten kunnen bieden aan ons huidige klantenbestand en dit op effectievere wijze kunnen verbreden en verdiepen,” aldus Henrik Thomassian, CEO van Temco. “Dankzij de middelen van Atalian kunnen wij een vollediger en geïntegreerd aanbod van facilitaire diensten ontwikkelen, ons geografisch dekkingsgebied vergroten, en van grotere schaalvoordelen profiteren dan dat we dat zelfstandig zouden hebben kunnen doen.” Dhr. Thomassian zal CEO van Temco blijven onder het nieuwe eigenaarschap.

Het in New York gevestigde Temco is een bijna honderd jaar oude leverancier van schoonmaak- en aanverwante diensten en beveiliging voor bedrijven in de Verenigde Staten en, via haar Temco-Euroclean-dochterondernemingen, in het Verenigd Koninkrijk, België, Luxemburg en Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1917 en had een omzet van $ 375,5 miljoen in het jaar dat eindigde op 30 september 2015. Het biedt werk aan meer dan 10.000 mensen wereldwijd en is actief in 12 staten: Connecticut, Georgia, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee en Texas.

Atalian is een vooraanstaande internationale leverancier van facilitaire diensten aan bedrijven in 21 landen. Dit is de keer dat Atalian de Amerikaanse markt betreedt. Het in Parijs gevestigde Atalian is een familiebedrijf met meer dan 35.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van € 1,33 miljard (vóór de overname). Dankzij haar brede scala aan diensten kunnen klanten het beheer van de meeste ondersteunende functies uitbesteden, waaronder schoonmaken, multi-technisch en facilitair management, receptie, beveiliging, groenvoorziening, bouw en energiebeheer. Tot de klanten van Atalian behoren onder meer Airbus, Air France, Areva, Axa, Bosch, Carrefour, EDF, Electrolux, LafargeHolcim, LVMH, het Louvre museum, Metro, Orange, SNCF en Safran.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Temco Service Industries, Inc.
Henrik Thomassian, 212-251-7883
President & Chief Executive Officer