Ψηφιοποίηση χώρων πρασίνου στην Κύπρο με δορυφορικά δεδομένα και τεχνολογίες της ΕΕ για το διάστημα

1

 

Το 1ο CASSINI Hackathon είναι μια τολμηρή πρωτοβουλία για τη σύνδεση των χάκερ με το διάστημα χρησιμοποιώντας δορυφορικές πληροφορίες από τα δεδομένα παρατήρησης της Γης του Copernicus και τις τεχνολογίες εντοπισμού θέσης από τα Galileo & EGNOS. Από τις 18-20 Ιουνίου, οι χάκερ σε 10 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ξεκινήσουν την «Ψηφιοποίηση των πράσινων χώρων». Το hackathon είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε έχει πάθος για τη φύση, τις διαστημικές τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα.

 

“Το 1ο CASSINI Hackathon είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τις πολλές εφαρμογές αυτών των τεχνολογιών σε άτομα που έχουν τις δεξιότητες να φανταστούν και να δημιουργήσουν καινοτόμες, βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις για το μέλλον μας”, δήλωσε η Αικατερίνη Καββαδά, Διευθύντρια Β’ Διεύθυνσης Καινοτομίας και Προβολής, Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DEFIS). «Ανυπομονούμε να δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την ψηφιοποίηση των χώρων πρασίνου χρησιμοποιώντας δεδομένα και σήματα από τα προγράμματα Copernicus, Galileo και EGNOS.» 

 

Οι συμμετέχοντες χάκερ έχουν τρεις προκλήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση και την προστασία των χώρων πρασίνου: #1 Ανακαλύψτε την πόλη σας / #2 Παραμείνετε σε φόρμα & υγιείς / #3 Προστατεύστε τις αγροτικές μας περιοχές. Το CASSINI Hackathon Cyprus θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την εξοικονόμηση νερού και τις πράσινες στέγες, πώς τα μονοπάτια πεζοπορίας γίνονται πιο προσβάσιμα και πώς προστατεύουμε τα εκπληκτικά δάση της Κύπρου.

 

Το CASSINI Hackathon Cyprus διοργανώνεται από την εταιρεία CyRIC (Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας), σε συνεργασία με το εκκολαπτήριο Gravity Ventures, το έργο Teaming Phase 2 EXCELSIOR και το Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης. Πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως η Κύπρος αποτελεί συχνά ένα καλό πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν σε νησιά όλου του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το CASSINI Hackathons στη διεύθυνση hackathons.cassini.eu/cyprus !

 

Η νικήτρια ομάδα στο CASSINI Hackathon Cyprus θα κερδίσει 5.000 €, η 2η 2.500 € και η 3η 1.500 €, καθώς και υπηρεσίες εκκόλαψης από το Gravity Ventures και δώρα από τους χορηγούς! Επιπλέον, οι 3  νικητές πανευρωπαϊκά θα λάβουν ο καθένας πάνω από 100 ώρες εξειδικευμένης καθοδήγησης!

 

Είτε είστε έμπειρος χάκερ, είτε πρωτοεμφανιζόμενος που θέλει να εισέλθει στη διαστημική βιομηχανία, η CyRIC θα σας φέρει σε επαφή με άλλους χάκερ και έμπειρους μέντορες ώστε να μπορέσετε να υλοποιήσετε το όραμά σας. Σκέφτεστε να εγγραφείτε; Μπείτε στη διεύθυνση hackathons.cassini.eu/hackers τώρα και εγγραφείτε! 

 

Στοιχεία επικοινωνίας: cassini-hackathon@cyric.eu , Δρ Αντώνης Χατζηαντώνης, 22282828