Miten EU:n avaruustiedot voivat hyödyttää rahoitusmaailmaa?

1

 

Marraskuun 4.-6. päivän 2022 välisenä aikana järjestettävä “Space for the Financial World” pidetään verkossa ja henkilökohtaisesti 10 paikkakunnalla Euroopassa. Ultrahack isännöi Suomen tapahtumaa Aalto-yliopistossa Espoossa. Osallistujat saavat jännittävän tilaisuuden rakentaa avaruusalan startup-yrityksen ja voittaa arvokkaita mentorointipaketteja visionsa tueksi.

 

EU:n avaruusdatan hyödyntäminen

Avaruus on täällä – ja CASSINI Hackathon-sarja kutsuu osallistujia hyödyntämään EU:n avaruusohjelman, mukaan lukien Copernicus-, Galileo- ja EGNOS-ohjelmat, poikkeuksellista dataa, signaaleja ja tietoa. Hackathon-kilpailijat käyttävät Maan havainnointia ja GNSS-teknologiaa kehittääkseen omia innovatiivisia ratkaisuja johonkin kolmesta haasteesta:

 

  1. Vihreiden ja kestävien investointien mahdollistaminen. Miten voit hyödyntää Euroopan avaruusalan tietoja ja signaaleja kestävien ja vaikuttavien investointien tukemiseksi? Etsimme työkaluja, jotka auttavat kestävien toimintojen, hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin ja sosiaalisesti vastuullisen sijoittamisen kanssa. 
  2. Innovatiiviset rahoitusvälineet ja -teknologiat. Tässä haasteessa osallistujia kehotetaan rakentamaan ratkaisuja tulevaisuuden vakuutuksia varten – luomaan palveluja ja tuotteita, jotka tukevat jäljitettävyyttä, korvausarviointeja ja ketterää vakuutustoimintaa. 
  3. Maailmanlaajuisen rahoitustiedustelun edistäminen. Ostajien ja hyödykkeiden fyysisiä liikkeitä tulisi hyödyntää niin, että sijoittajille, vakuutusyhtiöille ja valtion virastoille voitaisiin tarjota tarkempia tietoja ja lieventää riskejä. Miten voitaisiin hyödyntää EU Space -tietoja markkinatiedustelun edistämiseksi?

 

Mahdollisuudet nopeasti kasvavilla markkinoilla

 

Fiammetta Diani, Euroopan unionin avaruusohjelman viraston (EUSPA) markkinavaiheen ja innovoinnin johtaja ei malta odottaa tämän vuoden hankkeita:

 

 ”Neljäs CASSINI Hackathon on jännittävä tilaisuus eurooppalaisille yrittäjille; se on aina hieno tapahtuma, ja odotan innolla ideoiden uutta aaltoa. EU:n avaruusohjelma ja sen lippulaivat Copernicus, Galileo ja EGNOS tarjoavat valtavat mahdollisuudet kehittää uusia ratkaisuja vakuutus- ja rahoitusalalle. Avaruusdatan integrointi kulkee käsi kädessä alan digitalisaation kanssa, mikä mahdollistaa kestävät investoinnit, uudet ja innovatiiviset rahoitusvälineet ja -teknologiat sekä tarkemmat markkinatiedot. Koska tästä alasta odotetaan tulevan maailman suurin EO-tulojen tuottaja vuoteen 2031 mennessä, se on todella jännittävä innovaatioalue. Odotamme innolla, miten osallistujat tarttuvat haasteeseen ja tarttuvat tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen tutustua EU:n avaruusteknologiaan.”

 

Palkinnot – Suomi-painos

Suomen neljännen CASSINI Hackathonin voittajatiimit saavat yhteensä 100 tuntia mentorointia maailmanluokan liike-elämän asiantuntijoilta, jotka auttavat kiihdyttämään heidän yrityksiään. Paikalliset järjestäjät ja yhteistyökumppanit tuovat esiin oman alueensa mahdollisuuksia ja haasteita, jotta osallistujat voivat rakentaa ratkaisuja, joilla on voimakas vaikutus paikalliseen yritystalouteen.

 

Tietoja Ultrahackista

 

Ultrahack rakentaa yhteisöä, joka yhdistää yrittäjäkykyiset lahjakkaat yksilöt ja alan johtavat kumppanit tulevaisuuden innovaatioiden tuottamiseksi. Ultrahack tarjoaa osallistujille arvokkaita verkostoitumis-, pitchaus- ja mentorointimahdollisuuksia, ja sen sponsoreina ovat muun muassa Microsoft, Reaktor Space Lab ja Business Finland. 

 

Ilmoittautuminen neljänteen CASSINI Hackathoniin on nyt avattu:
https://www.cassini.eu/hackathons/?mtm_campaign=4CH_PRESSWIRE&mtm_kwd=FI

 

– ENDS –

 

LISÄTIETOJA:
[email protected]

 

HUOMAUTUKSIA TOIMITTAJILLE

1. Neljännen CASSINI Hackathon -tapahtuman suomalaisessa versiossa on mukana alan johtavia kumppaneita ja sponsoreita, kuten:

ESA Business Incubator Center Finland

Traficom

Microsoft

Reaktor

Business Finland

Neste

Lamor

CGI

ClaudeFerro

Magister

OP Pankkiryhmä

Nordea Bank

ICG

Suomen Ilmatieteen laitos

VTT

Vaasan yliopisto

Suomen maanmittauslaitos

Hankenin kauppakorkeakoulu

2. Neljäs CASSINI Hackathon järjestetään Espoon Aalto-yliopistossa.