Hoe kan de financiële wereld profiteren van EU-ruimtevaartgegevens?

1

 

‘Space for the Financial World’ vindt plaats van 4 tot 6 november 2022 en wordt online en persoonlijk gehouden op 10 locaties in Europa. In België zal het evenement worden georganiseerd door EY wavespace™ Antwerpen, het innovatiecentrum van EY Belgium. Het is een geweldige kans voor deelnemers om nieuwe toepassingen te ontwikkelen om de snelgroeiende financiële sector van brandstof te voorzien. De deelnemers maken bovendien kans op verdere begeleiding en bedrijfsondersteuning door EY experten ter waarde van 6000 euro.

 

Gebruik van EU-ruimtevaartgegevens

 

De ruimte is hier – en de CASSINI Hackathon-serie nodigt deelnemers uit om gebruik te maken van de buitengewone gegevens, signalen en informatie van het EU Ruimtevaart Programma, waaronder Copernicus, Galileo en EGNOS. De deelnemers aan de Hackathon zullen observatie van de Aarde en GNSS-technologieën gebruiken om hun eigen innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een van de drie uitdagingen:

 

  1. Groene en duurzame investeringen mogelijk maken. Hoe kan men gegevens, informatie en signalen uit de Europese Ruimtevaart benutten om duurzame, impactvolle investeringen te ondersteunen? Wij zijn op zoek naar instrumenten ter ondersteuning van duurzame bedrijfsvoering, koolstofcompensatie en maatschappelijk verantwoord investeren. 

 

  1. Innoverende financiële instrumenten en technologieën. Deze uitdaging nodigt deelnemers uit om oplossingen te ontwikkelen voor de toekomst van verzekeringen door diensten en producten te creëren die traceerbaarheid, schadebeoordelingen en agile verzekeringen ondersteunen. 

 

  1. Het bevorderen van wereldwijde financiële inlichtingen. De fysieke bewegingen van kopers en grondstoffen zouden als hefboom kunnen worden gebruikt om verfijnde informatie te verstrekken en risico’s te beperken voor investeerders, verzekeraars en overheidsinstanties. Hoe zou u EU-ruimtevaartgegevens gebruiken om marktinformatie te bevorderen?

 

Kansen in een snelgroeiende markt

 

Fiammetta Diani, hoofd van Market Downstream and Innovation bij EUSPA (European Union Agency for the Space Programme), is erop gebrand om de projecten van dit jaar te zien:

 

 ‘De 4e CASSINI Hackathon is een geweldige kans voor Europese ondernemers; het is altijd een geweldig evenement, en ik kijk uit naar de nieuwe golf van ideeën. Het EU Ruimtevaartprogramma en zijn vlaggenschepen Copernicus, Galileo en EGNOS bieden enorme mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen op het gebied van verzekeringen en financiën. De integratie van ruimtevaartgegevens gaat hand in hand met de digitalisering van de sectoren en maakt duurzame investeringen, nieuwe en innovatieve financiële instrumenten en technologieën, en nauwkeuriger marktinformatie mogelijk. Naar verwachting gaat deze sector tegen 2031 de grootste bijdrage leveren aan de mondiale EO-inkomsten, en is het dus een geweldige mogelijkheid voor innovatie. We kijken ernaar uit te zien hoe de deelnemers de uitdaging aangaan en deze unieke kans aangrijpen om met EU-ruimtevaarttechnologieën om te gaan.’

 

Lokale prijzen

 

EY biedt de winnende teams 6.000 euro bedrijfsondersteuning

Eerste plaats: waardebon ter waarde van 3.000 euro
Tweede plaats:  waardebon ter waarde van 2.000 euro
Derde plaats: waardebon ter waarde van 1.000 euro

 

Over EY België

 

EY wil organisaties helpen hun moeilijkste uitdagingen op te lossen en hun grootste ambities te verwezenlijken.  Het deskundige team werkt met een breed scala aan klanten, van startende ondernemingen tot Fortune 500-bedrijven. Gedreven door de doelstelling ‘bouwen aan een beter werkende wereld’, biedt EY inzichten en diensten om het vertrouwen in de kapitaalmarkten en wereldeconomieën op te bouwen, met de nadruk op duurzaamheid en inclusiviteit.

 

‘We zijn erg blij dat we een lokale organisator zijn voor de 4e CASSINI Hackathon. Wij leven in interessante tijden van verandering, innovatie en disruptie, die vragen om nieuwe werkwijzen, nieuwe strategieën, oplossingen en diensten. Om deze mondiale uitdagingen aan te pakken, geloven wij dat co-creatie de sleutel is, waarbij jonge ondernemers, technologen en onderzoekers uit heel Europa worden samengebracht in een aantrekkelijke en inspirerende omgeving om innovatieve toepassingen te ontwikkelen en hen de kans te geven meer te leren over de Europese ruimtevaartprogramma’s’.

De inschrijving voor de 4e CASSINI Hackathon loopt nu:
https://www.cassini.eu/hackathons/?mtm_campaign=4CH_PRESSWIRE&mtm_kwd=BE

 

– EINDE –

 

VERDERE INFORMATIE:

 

Contact Project Manager – Hackathon: [email protected]
Contact Media & Press: [email protected][DV1] 

 

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

1. De Belgische editie van de 4e CASSINI Hackathon zal worden gehouden in het EY wavespace™ [DV2] innovatiecentrum in Antwerpen.