...

De wedstrijd voor de particuliere luchtvaart is begonnen nu het voetbalseizoen van start gaat

1

 

Qatar zet alles op alles en opent verschillende entertainment- en recreatiebestemmingen in de aanloop naar het evenement. Volgens schattingen gaat het evenement ruim een miljoen voetbalfans van over de hele wereld aantrekken en dat zal de economie van Qatar een verwachte omzet van 17 miljard dollar op moeten leveren.

 

Vluchten vanuit buurlanden, zoals de VEA, Oman en Saoedi Arabië, lijken volgeboekt te zijn door mensen uit de regio die de actie van dichtbij willen meemaken. Dubai heeft het eerste voetbalhotel op de Palm al aangekondigd (NH Dubai, The Palm) met aantrekkelijke hospitality-pakketten voor voetbalfans, inclusief kaartjes voor de wedstrijden.

 

Vanwege de relatief korte afstand naar Qatar, rekenen de meeste golfstaten, waaronder de VAE, Oman, Bahrein en Saoedi Arabië op een stijging in het toerisme tegen het einde van dit jaar. Commerciële luchtvaartmaatschappijen hebben al aanvullende vluchten aangekondigd om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook particuliere charters proberen nu hun deel van de markt voor zich te winnen. In feite is de particuliere luchtvaart een concurrerende optie geworden voor internationale reizigers die naar Qatar willen komen om het voetbalspektakel te beleven en de overwinningen van hun droomteam zonder vertraging ter plaatse te vieren. Charterbedrijven bieden privéjets en commerciële vliegtuigen aan die kleine tot middelgrote groepen van 20 – 100 toeschouwers naar de wedstrijden kunnen brengen.

 

Ook in het verleden kwamen sporters en tal van fans met privévliegtuigen naar de grootste sportevenementen ter wereld. De Amerikaanse Super Bowl wordt het drukste weekend op de kalender van de internationale particuliere luchtvaart genoemd. ’s Werelds grootste tennistoernooi, Wimbledon, trekt honderden gasten die de voorkeur geven aan de privacy en exclusiviteit van een reis in een privévliegtuig. Dichter bij huis staat de Grand Prix van Abu Dhabi er bekend om rond de racedagen een aanzienlijke toename in privévluchten richting de emiraten te veroorzaken.

 

Waarom is particuliere luchtvaart zo’n aantrekkelijk alternatief? Het is de allure van ultiem gemak en flexibiliteit. Ongeacht het feit dat de prijs voor de meeste mensen erg hoog is, werd het juist tijdens de coronapandemie een gewilde manier om te reizen.

 

Het idee om privé te vliegen is daardoor voor reizigers die eerst commercieel eersteklas of Business class vlogen een stuk reëler geworden. Veel van hen zijn juist daarom de afgelopen jaren al overgestapt naar particuliere charters.

 

De particuliere luchtvaart is bovendien een geweldige mogelijkheid voor bedrijven die hun rijkere klantenkring willen vermaken en indruk willen maken met de exclusieve ervaring van een belangrijke wedstrijd. Gasten kunnen profiteren van snellere veiligheidscontroles, douanehandelingen en andere formaliteiten in vergelijking met de omslachtige afhandeling van passagiers van commerciële vluchten. Ze kunnen daarnaast ook nog eens genieten van de voordelen van een speciale terminal voor particuliere vluchten en de korte afstand tussen de dienstverlening en het vliegtuig, waardoor ze de weg naar een zenuwslopende wedstrijd aanzienlijk verkorten.

 

Het grootste voordeel van de particuliere luchtvaart is de exclusiviteit en privacy die geboden wordt, vooral nu in de nasleep van de pandemie gezondheid en veiligheid zo hoog op de agenda staan. Gasten kunnen in kleine groepen reizen en zo onnodige interacties en drukke luchthaventerminals volledig vermijden. Veel van hen waarderen het ook enorm dat ze een maaltijd naar keuze geserveerd krijgen die aan hun voedingsbehoeften voldoet en de persoonlijk service aan boord komt daar nog bovenop. Zo hoeven ze zelfs op lange reizen geen compromissen te sluiten qua comfort en gemak.

 

Particuliere charters voeren momenteel allerlei upgrades door om aan de wensen van hun klanten tegemoet te komen. Hierbij is te denken aan speciaal vermaak en begeleiding voor kinderen, mogelijkheden om huisdieren mee aan boord te nemen of om aan specifieke dieetwensen te voldoen. Het is goed te begrijpen waarom privévluchten zo ongelofelijk gewild zijn onder zeer vermogende mensen die het liefst comfortabel en luxueus naar grootschalige sportevenementen afreizen.

 

Met de verwachting dat zo’n miljoen mensen naar Qatar afreizen om het 28 dagen durende voetbaltoernooi live mee te maken, zijn er volop kansen voor regionale en internationale charters om te profiteren van een betoverd publiek dat op zoek is naar dienstverlening op maat.

 

Volgens het Knight Frank Wealth Report 2021 is de groep zeer vermogende individuen wereldwijd in 2021 met 9,3% toegenomen. Het verslag voorspelt ook dat tot 2025 het aantal zeer vermogende individuen (personen met een vermogen van meer dan $30 miljoen) in het Midden-Oosten met 25 procent zal stijgen. Veel van deze sportfans dromen ervan om in een VIP-box hun droomteam aan te moedigen. Er liggen hier gouden kansen voor de particuliere luchtvaart om dit voor hun voetbalfans werkelijkheid te maken.

 

Delta World Charter biedt volledige chartering van privévliegtuigen voor kleine groepen vanaf 18 personen of commerciële charters voor groepen tot 190 passagiers.

 

We zijn 24 uur per dag bereikbaar per e-mail via [email protected] en via +9714 8879550

 

Over Delta World Charter

 

De toonaangevende luchtvaartbroker Delta World Charter biedt maatoplossingen voor privévliegtuigen, zakelijke vluchten en groepsreizen, charters voor vrachtvervoer en commerciële vluchten, het leasen en de handel van vliegtuigen. Delta World Charter biedt professionele luchtvaart chartingdiensten voor het vermaak van persoonlijke gasten of zakelijke partners, het plannen van exclusieve reizen en voor de organisatie van luchtvrachtvervoer voor tijdige leveringen van cruciale goederen, zelfs binnen strikte wettelijke regelgevingen. Het bedrijf blinkt uit in maatoplossingen die passen bij de wensen en voorkeuren van de klant, zowel in een lager prijsbereik als in de nieuwste charters, de snelste alternatieven of in onvoorziene situaties zoals het ontvluchten van rampen en repatriëring. Delta World Charter biedt een wereldwijde dienstverlening vanuit het hoofdkantoor in Dubai en beschikt voor zijn klanten over een internationaal netwerk van ruim 60.000 vliegtuigen.