Com poden les dades espacials de la UE ajudar al món financer?

1

 

L’esdeveniment, anomenat “Space for the Financial World” (Espai per al món financer), tindrà lloc del 4 al 6 de novembre de 2022 i se celebrarà, tant de manera presencial com virtual, a 10 localitzacions europees al mateix temps. L’edició espanyola estarà coordinada per la Fundació Privada Knowledge Innovation Market, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Aquest esdeveniment serà una excel·lent oportunitat per a emprenedors, programadors i especialistes del sector per a col·laborar en el seu primer projecte espacial, en el qual podran guanyar un premi en metàl·lic de 1500 €, a més de rebre tutories especialitzades.

 

Ús de dades espacials de la UE

 

L’espai el tenim a tocar i el programa CASSINI convida als participants a fer ús de les dades, senyals i informació del Programa Espacial de la UE, que inclou Copernicus, Galileo i EGNOS. Els participants utilitzaran les dades provinents de l’observació de la Terra i les tecnologies GNSS per a desenvolupar les seves solucions innovadores en un dels següents tres reptes:

 

  1. Activar inversió verda i sostenible. Com es poden aprofitar les dades, informació i senyals espacials europees per facilitar inversions sostenibles que generin alt impacte? Es tracta de buscar eines que ajudin a desenvolupar operacions sostenibles, compensar les emissions de carboni i promoure inversions socialment responsables. 
  2. Eines i tecnologies financeres innovadores. Aquest repte convida als participants a desenvolupar solucions per al futur del sector de les assegurances, creant serveis i productes que millorin la traçabilitat, l’anàlisi de reclamacions i l’agilitat en la cobertura. 
  3. Avançar en la intel·ligència financera global. Les dades sobre moviments físics de compradors i matèries primeres poden aprofitar-se per tal d’oferir informació més refinada i mitigar els riscos per a inversors, asseguradors i agències governamentals. Com es poden utilitzar les dades espacials de la UE per avançar en aquesta intel·ligència de mercat?

 

Oportunitats en un mercat de gran creixement

 

Fiammetta Diani, cap del Mercat Downstream i Innovació a EUSPA (Agència del Programa Espacial de la Unió Europea), està molt interessada en veure els projectes d’aquest any:

 

 “La 4a Hackató CASSINI és una gran oportunitat per als emprenedors europeus. Sempre és un gran esdeveniment i tinc moltes ganes de veure la nova onada d’idees. El Programa Espacial de la UE i els seus principals programes, Copernicus, Galileo i EGNOS, ofereixen un enorme potencial per a desenvolupar noves solucions en el sector de les assegurances i les finances. La integració de les dades espacials va acompanyada de la digitalització d’aquests sectors, promovent la inversió sostenible, les eines i tecnologies financeres innovadores i una intel·ligència de mercat més acurada. S’espera que aquest sector esdevingui el principal contribuïdor als ingressos globals generats per l’observació de la Terra l’any 2031, fet que el converteix en una important àrea d’innovació. Esperem veure com els participants accepten el repte i aprofiten aquesta oportunitat única de participar amb les tecnologies espacials de la UE”.

 

Premis – Espanya

 

Els tres equips guanyadors de la 4a Hackató CASSINI a Catalunya rebran premis en metàl·lic valorats en un total de 1500 € i tutories especialitzades que els orientaran en el desenvolupament tècnic, els drets legals i la internacionalització de les solucions.

 

Sobre els organitzadors

 

L’edició espanyola de la 4a Hackató CASSINI és a càrrec de tres organitzacions que ja han demostrat el seu compromís amb la tecnologia espacial.  En primer lloc, la Fundació Privada Knowledge Innovation Market entitat que promou el coneixement en tecnologia espacial, explorant les solucions més avançades. En segon lloc, la Cambra de Comerç de Barcelona que recentment ha creat la Comissió  d’Espai i Aeronàutica amb l’objectiu de promoure i connectar als emprenedors del sector. Finalment, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya promou la innovació i la recerca amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector, com a promotor de l’ estratègia New Space de Catalunya.

 

Els organitzadors: “Barcelona i Catalunya tenen un important ecosistema d’economia espacial en constant creixement i expansió. Uniu-vos a nosaltres en aquest vibrant entorn d’innovació i col·laboreu amb experts i institucions pioneres”.

 

Ja està oberta la inscripció per la 4a Hackató CASSINI:

https://www.cassini.eu/hackathons/?mtm_campaign=4CH_PRESSWIRE&mtm_kwd=ES

 

– ACABA EL –

 

PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ:

Jordi Gasset – [email protected]

 

NOTES PER ALS EDITORS

1. L’edició espanyola de la 4a Hackató CASSINI tindrà lloc a la seu de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC de Castelldefels.