Loodud murrangulised lahendused Eesti rohealadele: Eesti rohealadele on antud hoogu

1

 

[PRESSWIRE] 02 July, 2021 — CASSINI häkaton ühendas sadu häkkereid Copernicuse Maa seire andmetest ja teenustest ja/või Galileo ja EGNOS-e positsioneerimistehnoloogiatest saadud georuumilise infoga. Üritus toimus 18.–20. juunini 10 Euroopa riigis eesmärgiga välja töötada uuenduslikke lahendusi, mis parendavad säästvalt meie rohealasid linna- ja maapiirkondades. CASSINI Eesti häkatoni korraldas Garage48, häkathoni stardisari, mis muudab teie ideed toimivaks prototüübiks. Garage48 on korraldanud üle 220 häkatoni üle maailma, tulemuseks üle 1500 idee ja üle 800 prototüübi.

 

Mesilassülemite tervis on Eesti ökosüsteemi jaoks oluliselt tähtis ja saastumine põhjustab mesilassülemite vähenemist. Project HIVE oli Eestis võidulahendus ja see kujutab endast uuenduslikku lahendust sellele probleemile. Project HIVE jälgib olemasolevaid mesilassülemeid ja kasutab satelliidiandmeid tulevaste sülemite kavandamiseks sobivate kohtade leidmiseks. Tänu sellele võib mesilassülemite arv suureneda, mis omakorda parendab kogu Eesti ökosüsteemi.

 

Project HIVE’i taga olev meeskond mitte ainult ei loonud suurepärase lahenduse rohealade digiteerimiseks, vaid ka võitis ESA BIC Estonia juhenduse väärtuses kuni 2000 €, kuuajalise juurdepääsu Tartu Teaduspargi S2B Work Space’ile ja piletid üritusele sTARTUpi Day 2021, Balti riikide suurimala varase etapi festivalile. Eesti rohealade tulevik näib helge!

 

Pärast seda esitasid 10 võitjat igast kohast 24. juunil oma lahenduse ekspertidest koosnevale žüriile, kes enne iga meeskonna hindamist kutsus võitjad küsimuste-vastuste vormis arutellu. Kolm võidumeeskonda võitsid lisaks 100 tundi ekspertide juhendust, mis toetab neid ideede väljatöötamises. Siin on võitjad.

 

  1. koht: Sportcasts Hollandist – rakendus, mis annab reaalajas keskkonnateavet, et elanikud saaksid paremini planeerida oma vabaõhutegevusi.

 

  1. koht: Tree Count & Care Tšehhi Vabariigist – teenus, mis tuvastab kõigi linna puude hetkeseisundi, et nende eest saaks tõhusamalt hoolitseda.

 

  1. koht: Sandless Prantsusmaalt – tööriist, mis analüüsib teiste linnade varasemaid satelliidipilte, et aidata linnade laienemisel maapiirkondi kaitsta.

 

Innovatsioonikonsultant ja CASSINI häkatoni žürii liige Johanna Braun õnnitles kõiki autasustamistseremoonial osalenud meeskondi. „Oli fantastiline kuulda nii paljudest alustavatest ettevõtjatest, kes tundsid kirge rohealade digiteerimise vastu. Häkatonid on ainulaadne võimalus luua innovaatilisi lahendusi väga lühikese aja jooksul, tuues kokku palju erinevaid inimesi, kes soovivad lahendada olulisi probleeme – ja meeskonnad võtsid julget väljakutse vastu! Olen nende võitjate seas näinud reaalset potentsiaali jätkusuutlike, kaubanduslikult tasuvate kosmosepõhiste toodete ja teenuste loomiseks. Palju õnne kõigile meeskondadele!“

 

See on alles CASSINI häkatonide esimene samm. Järgmine üritus toimub 5.–7. novembrini ja ühendab Arktika EL-i kosmosetehnoloogiatega. Lisateavet leiate siit: https://hackathons.cassini.eu

 

Kontakt:

 

Kadi Aguraijuja

CASSINI Eesti häkatoni projektijuht

[email protected]

www.garage48.org

 

ENDS