Výhoda hackování s EU Space daty

1

 

Zatímco čtete tyto řádky, několik evropských družic krouží kolem Země, sbírá ohromné množství dat a poskytuje družicová a polohová data, která lze využít ke zlepšení života na Zemi. CASSINI hledá novou generaci hackerů pro tvorbu inovativních produktů a služeb s využitím vermírných technologií EU.

 

Počínaje letošním rokem jsou CASSINI Hackathons & Mentoring odvážnou pobídkou k propojení hackerů s vesmírem za využití dat a služeb programu dálkového průzkumu Země Copernicus a dat z programu EGNOS a Galileo. Evropská komise zahájila iniciativu CASSINI  na podporu inovativních startupů, aby dostala Evropu na výsluní digitálních technologií — a vy můžete být u toho!

 

První CASSINI Hackathon se bude konat současně v 10 evropských zemích od 18. do 20. června. Tématem hackathonu je „Digitising Green Spaces“, kde na potenciální vesmírné hackery čekají tři výzvy k dosažení následujícího: #1 Discover your city – Objevuj své město / #2 Staying fit & healthy – Zůstaň fit a zdravý / #3 Protecting our rural areas – Ochrana našeho venkova.

 

V Česku bude hackathon organizován Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest a jejími partnery, kteří jsou součástí českého kosmického ekosystému. Pozornost bude upřena na to, jak z vesnic udělat atraktivní a vyhovující místa pro práci na dálku, jak přetvořit přehřátá města v příjemná místa nebo jak zajistit více bezpečných a dostupných cyklostezek pro občany.

 

Všichni technologičtí nadšenci se mohou zúčastnit úvodního webináře, kde se dozví o možnostech práce s družicovými daty a satelitní navigací k řešení problémů, které je zajímají. Zjistěte více o CASSINI Hackathons na hackathons.cassini.eu/czech-republic!

 

Ať už jste zkušení hackeři nebo nováčci, kteří chtějí nahlédnout do kosmického průmyslu,

CzechInvest vás spojí s ostatními hackery a zkušenými mentory, kteří vám umožní vdechnout

vaší vizi život. Vítězové českého kola mohou vyhrát za svůj nápad až 2000 Euro.

 

3 celkoví vítězové získají 100 hodin profesionálního mentoringu a další ceny! Uvažujete o registraci? Jděte na hackathons.cassini.eu/hackers a zaregistrujte se! 

 

Jana Šmotková

[email protected]

+420 602 569 089

czechinvest.org

 

ENDS